6/3/09

Erkkast

Nordea vastavuskontrolli spetsialist on Erkka.

Elu esimest jahileminekut ta ei mäleta, aktiivseks meeskonna liikmeks olemine on aga alles hiljuti avastatud tegevus. Ametliku õpetuse jahiga seilamiseks läbis ta tänavu kevadel.

”Minu arvates on tähtis, et kõik meeskonna liikmed oleksid suutelised täitma jahil iga mehe rolli. Teisi purjedega tegelevate meeskonnaliikmete tegevust juhendaval skipperil on kindlasti suurim vastutus ning tema peab olema suuteline tähelepanu pöörama mitmele erinevale faktorile. Aga skipperi käsud jääksid ilma osava meeskonnata täitmata. Meeskond peab oskama kiiresti reageerida ja anda oma asjatundlik panus jahi sooritusvõimele. Minu eesmärk on omada tugevad oskused iga ülesande täitmiseks! Meresõidul on olulised valvsus ja paindlikus. Meri ei anna andeks vigasid ega ei luba purjetajal oma (mere) käikude üle otsustada. Minu tugevaim külg on kindlasti valvsus. Märkan asju kiiresti ja loodetavasti ka ennetavalt. Õppida tahan paindlikkust, mis sisuliselt tähendab asjaolude aktsepteerimist ning eks see on ka igapäevase hingerahu ja õnne valem,” räägib Erkka.

Oma hinge andis Erkka merele juba lapsepõlves, mis suures osas möödus mere ääres kasvades. Ka täna on meri lahutamatu osa tema elust. Erinevad paadid on olnud suveti Erkka igapäevane liikumisvahend ja sügise tormides on ta proovinud oma julgust, samuti on juba tulnud õppida oma vigadest merel.


Telesaatesse minek pole Erkkale veel emotsioone tekitanud. Siiamaani on tema suhtlus telekaameraga töötanud hästi ja neutraalselt. Ei karda ega kibele...

No comments:

Post a Comment