6/8/09

Uus treeningnädal

Lähipäevadel saavad Nordea purjetamismeeskonna kogemused taas täiendust. Esmaspäeva, teisipäeva ja neljapäeva õhtud mööduvad Aimaril, Evelinyl, Riivol ja Erkkal Tallinna lahe peal merelaineid lõigates. Ehkki Nordeas oleme harjunud töötama suurema eesmärgi nimel nagu üks mees, siis erinevatest osakondades kokku pandud meeskonnal on teineteisega harjumiseks vaja päris mitmeid õhtuid ühiselt seilata. Lõppenud nädalal toimundud esimene treening näitas, et team on saanud hea. Eriti väärib märkimist teotahe. Räägitakse, et kõik muu pidavat tulema juba iseenesest. Selge on aga see, et oskusi ja koostööd on vaja lihvida. Ja seda peab tegema kiiresti, sest mõõduvõtmiseni teiste meeskondadega on jäänud vaid loetud päevad. Kuluaaridest on kuulda, et Suveregatist osavõtjate arv on tõusnud "astronoomiliseks", mis tõenäoliselt tähendab ka tugevat konkurentsi.

Merel edu saavutamiseks peavad kõik meeskonnaliikmed üksteisega arvestama ning samal ajal oma ülesandeid täitma. Rahulikul merel ja taganttuules võib ju niisama seilata, kuid tugevama tuule ja lainega on kiirelt tegutsemiseks vaja ilmselt juba üksteise mõtteid lugeda. Eks lähipäevad toovad ka selguse, kes on soodi- ja kes tüürimees. Kuigi skipperi ametinime kandjas me oleme juba vaikimisi kokkuleppele jõudnud.

Meeskonnal jääb vaid loota, et Neptun (a.k.a. Poseidon) - va merejumal meile lähinädalatele selget ilma ja tugevat tuult purjedesse kingiks.

No comments:

Post a Comment